Natuursteen uit Twente

Natuursteen is een term uit de bouwkunde en civiele techniek waarmee gesteente bedoeld wordt dat in de natuur met behulp van mijnbouw gewonnen wordt. Veel mensen denken dat natuursteen erg duur is en daarom ook niet haalbaar. Wij leveren natuursteen in Twente tegen scherpe tarieven. Daarbij komt ook nog dat natuursteen vele malen langer meegaat dan producten als hout of andere toepasbare producten. Natuursteen verschilt daarmee fundamenteel van baksteen of beton dat door de mens gemaakt wordt. Natuursteen treft men aan in vele variƫteiten.


Ons bedrijf is exclusief in natuursteen en keramiek in Twente, provincie Overijssel. Het eerste gebruik van natuursteen in de Nederland vond plaats in de Middeleeuwen toen kerken gebouwd werden met tufsteen uit de Eifel. In Zuid-Limburg werd veel mergel gebruikt voor de bouw. Mergel en zandsteen zijn de enige soorten natuursteen die in Nederland voorkomen. Wilt u graag weten welke mogelijkheden er zijn bij Gebr. Joosting voor uw eigen product of bewerking van natuursteen? Neem dan contact met ons op. Voor ons gehele aanbod kunt u natuurlijk een kijkje nemen op de rest van onze site.

natuursteen twente

bladen oldenzaal natuursteen twente natuursteen overijssel schouwen twente grafstenen vloeren oldenzaal natuursteen oldenzaal kachels oldenzaal badkamers oldenzaal marmeren vloeren twente